Info - Music in the Backyard 2019

Over Music in the Backyard

Entree en consumpties

Music in the Backyard festival is een jaarlijks festival in de achtertuin van Zaltbommel: de Kindertuin. Een kleinschalig, gemoedelijk popfestival met zowel regionaal talent als veelbelovende artiesten uit de rest van het land. Op zaterdag 22 juni kunnen we tijdens de zesde editie van Music in the Backyard weer genieten van de leukste vernieuwende livemuziek in de Kindertuin!

 

Naast heerlijke muziek zijn er toffe stands, lekker eten en is er genoeg te beleven voor de kinderen. Meld je vooral even aan op ons Facebook evenement, dan blijf je op de hoogte van alle updates.

 

Leuk weetje: de eerste editie van Music in the Backyard vond daadwerkelijk plaats in een achtertuin. Helaas zijn we de achtertuin ontgroeid, maar we doen onze uiterste best om dezelfde sfeer in de Kindertuin neer te zetten. Doordat het festivalterrein bestaat uit een grasveld dat op een aantal schelpenpaden na omringt is door hoge bomen, waan je jezelf al snel helemaal in onze ‘’nieuwe’’ achtertuin. Veel groen, fluitende vogels en een lekker muziekje maken dit allemaal een stuk gemakkelijker. 

Om Music in the Backyard voor iedereen toegankelijk te houden, vragen wij geen entree. Wel is een vrijwillige bijdrage van harte welkom, hiermee kunnen wij het festival ook de komende jaren blijven ontwikkelen. We organiseren Music in the Backyard met heel veel liefde en plezier, maar er zijn tot nog toe weinig middelen beschikbaar.

 

Met jullie bijdragen willen wij het festival volgend jaar en de jaren die volgen weer een stukje mooier maken. Doordat de gehele organisatie op vrijwillige basis gebeurt, zal elke euro goed worden besteed. Bij de ingang vind je een grote melkbus, waar je je bijdrage achter mag laten. Geen contanten op zak maar wel de behoefte om bij te dragen aan het festival? Bij muntverkoop kun je altijd wat extra’s pinnen<3

 

Music in the Backyard beschikt over haar eigen catering. We hebben heerlijke huisgemaakte biologische hamburgers, wraps met falafel, verse frietjes en nog veel meer. Allemaal tegen betaalbare prijzen. Voor een muntje op het festival betaal je €2,50. Voor munten kan je pinnen bij de muntverkoop. Houd er wel rekening mee dat je niet kan pinnen voor het toiletgebruik en bij de stands. Het toilet kost €0,50 voor eenmalig gebruik en €1,- voor een plas-partout. 

Praktische Info

Het festivalterrein is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Zaltbommel is het ongeveer een kwartiertje lopen naar de Kindertuin. Mocht je met de auto komen, dan zijn er voldoende gratis parkeermogelijkheden op de Beersteeg. 

De Kindertuin heeft geen adres, maar ligt naast de Zandstraat. (zie het kaartje onder het kopje contact in het menu) 

Huisregels

Op het Music in the Backyard festival heerst eigenlijk altijd een hele gemoedelijke sfeer. Toch zijn we, om het festival gezellig te houden, genoodzaakt om een aantal regels op te stellen. Denk eraan dat de organisatie altijd het laatste woord heeft. Op deze manier houden we het leuk voor iedereen. 

 

  • Eigen consumpties zijn niet toegestaan op het festivalterrein. 
  • Om alcoholische dranken te kopen, heb je een polsbandje nodig. Iedereen ouder dan 18 jaar, kan deze ophalen bij de muntverkoop. Er kan hierbij om je legitimatie worden gevraagd. 
  • Wie de groenvoorziening als openbaar toilet gebruikt, is in overtreding. Ga dus naar het toilet op het festivalterrein. Voor slechts €1,- kan je hier de hele dag gebruik van maken. 
  • Blik, glas, wapens en drugs zijn niet toegestaan op het festival. 
  • Music in the Backyard vindt dichtbij het centrum van Zaltbommel plaats. Houd dus rekening met de buurt, veroorzaak geen overlast op straat en blijf na het festival niet rond het terrein hangen. 
  • Er is een EHBO-post aanwezig op het terrein. Eerste hulp kan door hiervoor opgeleid personeel verleend worden. 
  • Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan op het terrein. 
  • De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor letsel/materiële schade tijdens het festival. Deelname aan activiteiten die plaatsvinden op het festivalterrein zijn voor eigen risico. 
  • Materiële schade aan het terrein, de gebouwen, de apparatuur en andere faciliteiten aangericht door bezoekers zal door de organisatie op de persoon zelf verhaald worden. 
  • Racistische uitingen, ongewenste intimiteiten, bedreigingen en alle andere vormen van agressie of geweld worden niet getolereerd. Overtreders worden per direct van het terrein verwijderd en indien nodig overgedragen aan de politie/daartoe bevoegde instantie. 

Afgelopen jaren hebben we ontzettend leuke edities van Music in de Backyard neer mogen zetten. Zonder de inzet van onze vrijwilligers was dit zeker niet gelukt. Elk jaar weer staan onze vrijwilligers klaar om van Music in the Backyard een onvergetelijke dag te maken, voor onze bezoekers en voor elkaar.  Denk aan vrijwilligers achter de bar, catering, bij de muntverkoop, stage managent en hand-en-spandiensten. Uiteraard mogen we de op/af bouwers niet vergeten, die al in de vroege morgen of tot in het holst van de nacht in de weer zijn.  Als je er even over nadenkt kom je er al snel achter dat achter elk vloerpaneel, glaasje cola of schoon toilet een zwetende vrijwilliger schuilgaat.

 

Doordat ook de gehele organisatie wordt gerund door vrijwilligers, kan iedereen al vijf jaar op rij genieten van Music in the Backyard. Sterker nog, zonder een vrijwillige organisatie kan een festival zoals deze helemaal niet plaatsvinden. Omdat we de ambitie hebben om elk jaar weer iets te groeien, zijn we constant opzoek naar mensen die het leuk lijken om met ons de handen uit de mouwen te steken.

 

Vrijwilliger zijn op Music in the Backyard brengt veel gezelligheid met zich mee. Onderling hangt er een leuke sfeer en naast werk is er voldoende tijd om zelf van het festival te kunnen genieten.

 

Lijkt het jou leuk om een steentje bij te dragen aan dit toffe festival en zo een kijkje te nemen bij wat er allemaal achter de schermen gebeurt? Meld je dan aan als vrijwilliger. Dit kun je doen door het aanmeldformulier in te vullen.

Voor vragen mag je altijd contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator via manon@mitby.nl.  

Vrijwilligers