Line -Up - Music in the Backyard 2019

(Klik op foto voor nog meer info)

Eline Mann

Eline Mann

Eline Mann is geen standaard singer-songwriter maar een energieke en soulvolle zangeres waar de vonken van afvliegen. Live komt ze solo, met haar backing vocalisten Danique van der Vlugt en Sophia Schutte, of met een 7-koppige band.

In 2018 kwam ze tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en toerde ze mee met Popronde en stond ze in het voorprogramma van Macy Gray in een uitverkocht TivoliVredenburg. Momenteel is ze druk bezig met haar debuut EP, die in mei 2019 uitkomt.

Yasgur

Yasgur

Vijf jonge honden met een passie voor oude muziek. De populaire muziek uit de jaren 60/70 staan centraal bij deze band en dat spat er van alle kanten af. Dat moet ook wel als je de band naam vernoemd naar de landeigenaar van Woodstock.

Met openhartige songs die je doen denken aan Crosby, Stills & Nash, Jackson Browne en The Beatles komen deze oude zielen direct binnen en laten ze zien waarom deze muziek de tand des tijds doorstaat.

 

Wall Without Windows

Wall Without Windows

Walls Without Windows werd in 2018 opgericht door Koen Ruijs en Gitte van Helden.

Hoewel zij beide introvert lijken, bekijken ze de wereld om hen heen vol aandacht en verwondering. Hun observaties vertalen zij naar persoonlijke, poëtische en soms pijnlijke lyrics, waarin ze complexe thema’s als authenticiteit, depressie en menselijke interactie niet uit de weg gaan.

Deze zorgvuldig gekozen woorden worden ingebed in warme gitaarsounds en subtiele soundscapes, wat resulteert in kwetsbare en meeslepende liedjes. Gewapend met niets meer dan twee gitaren, ‘de beatmaker’ en hun stemmen, verzorgen zij een intieme en intense live set, waarin hun emotioneel geladen nummers het best tot uiting komen.

Deze artiesten inspireren ons: Big Thief, Nick Cave & Beach House.

 

Supermoon

Supermoon

Uit een ander sterrenstelsel gevlogen is hier voor u SUPERMOON. Ze brengen het fenomeen Moonstruck Future Funk; een buitenaardse combinatie van dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen.

SUPERMOON is dansbaar, strak en vermaak van de bovenste funk. Bands als Crosby, Stills & Nash, Steely Dan, Blowbeat en The Meters zijn de muzikale bodem van de band, waaruit dansbare funky popsongs voortvloeien. Eind maart 2017 verscheen de debuut EP ‘What About It’ waarvan de single in première is gegaan op NPO Radio 2. In 2017 en 2018 tourde SUPERMOON door heel het land en brachten ze op zo’n 65 festivals een sprankeling en extase teweeg bij zowel het publiek als bijelkaar.

Als klap op de vuurpijl verzorgt de band het voorprogramma van de Average White Band in De Vorstin.
In mei 2018 verscheen een nieuwe single en momenteel werken ze aan hun tweede EP die in maart 2019 zal verschijnen. Releaseshow: Melkweg Amsterdam, 29 maart 2019.

“Ogenschijnlijk losjes gebracht en in een muzikaal kader gezet. Dit moet gehoord worden” 
Jean - Paul Heck

“North Sea Jazz zou er verstandig aan doen deze eens te gaan checken, en misschien Lowlands ook wel”
Pinguin Radio / Flip van der Enden

Spark of Sanity

Spark of Sanity

Onze volgende aanwinst voor Music in the Backyard festival 2019 is niet ver van de kindertuin gevonden. De Bommelse band Spark of Sanity! Ze timmeren al even aan de weg. Zo wonnen ze Parel van de Betuwe 2018 en verdienden daarmee een plekje op Appelpop. Nu doen ze daar graag een schepje bovenop! Bewonder ze 22 juni a.s. op ons grote podium.

Jan Terlouw Junior & The Nightclub

Jan Terlouw & The Nightclub

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van JanTerlouw Junior, de jongste telg uit een familie vol schrijvers en componisten.


Een maniakaal verhaal, dat verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een comic. Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub. De karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen. Kortom: neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub. 

Live stap je samen met Jan Terlouw Junior (zang/piano), Isaac McCluskey(trombone/achtergrondzang), Jonathan Spruyt (contrabas/synthbas), Sascha van Loenen (trompet/gitaar/synths) en Axel Grunnekemeijer (drums) in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging. Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een productie van productiehuis De Nieuwe
Oost.

De band nam het debuutalbum op in Kytopia, speelde 25+ Popronde shows en 40+ festivals, rockte live op Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 5, toverde een uitverkocht poppodium Het Burgerweeshuis om tot schimmige nachtclub releaseparty en bracht een dikke comic en plaat ineen uit. 

In november 2018
scoorde Jan Terlouw Junior hoge ogen op DWDD met een muzikale vertolking van het gedicht “Schaduw” van opa Jan Terlouw (senior).

‘Broken hearts and lonely souls
Have a seat, you’re not alone
Relax and watch the curtains fall
Enjoy the show
When the lights are low’