Line-Up - Music in the Backyard 2019

(Klik op foto voor nog meer info)

Eline Mann

Eline Mann

Eline Mann is geen standaard singer-songwriter maar een energieke en soulvolle zangeres waar de vonken van afvliegen. Live komt ze solo, met haar backing vocalisten Danique van der Vlugt en Sophia Schutte, of met een 7-koppige band.

In 2018 kwam ze tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en toerde ze mee met Popronde en stond ze in het voorprogramma van Macy Gray in een uitverkocht TivoliVredenburg. Momenteel is ze druk bezig met haar debuut EP, die in mei 2019 uitkomt.

Yasgur

Yasgur

Vijf jonge honden met een passie voor oude muziek. De populaire muziek uit de jaren 60/70 staan centraal bij deze band en dat spat er van alle kanten af. Dat moet ook wel als je de band naam vernoemd naar de landeigenaar van Woodstock.

Met openhartige songs die je doen denken aan Crosby, Stills & Nash, Jackson Browne en The Beatles komen deze oude zielen direct binnen en laten ze zien waarom deze muziek de tand des tijds doorstaat.

 

Wall Without Windows

Wall Without Windows

Walls Without Windows werd in 2018 opgericht door Koen Ruijs en Gitte van Helden.

Hoewel zij beide introvert lijken, bekijken ze de wereld om hen heen vol aandacht en verwondering. Hun observaties vertalen zij naar persoonlijke, poëtische en soms pijnlijke lyrics, waarin ze complexe thema’s als authenticiteit, depressie en menselijke interactie niet uit de weg gaan.

Deze zorgvuldig gekozen woorden worden ingebed in warme gitaarsounds en subtiele soundscapes, wat resulteert in kwetsbare en meeslepende liedjes. Gewapend met niets meer dan twee gitaren, ‘de beatmaker’ en hun stemmen, verzorgen zij een intieme en intense live set, waarin hun emotioneel geladen nummers het best tot uiting komen.

Deze artiesten inspireren ons: Big Thief, Nick Cave & Beach House.

 

Supermoon

Supermoon

Uit een ander sterrenstelsel gevlogen is hier voor u SUPERMOON. Ze brengen het fenomeen Moonstruck Future Funk; een buitenaardse combinatie van dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen.

SUPERMOON is dansbaar, strak en vermaak van de bovenste funk. Bands als Crosby, Stills & Nash, Steely Dan, Blowbeat en The Meters zijn de muzikale bodem van de band, waaruit dansbare funky popsongs voortvloeien. Eind maart 2017 verscheen de debuut EP ‘What About It’ waarvan de single in première is gegaan op NPO Radio 2. In 2017 en 2018 tourde SUPERMOON door heel het land en brachten ze op zo’n 65 festivals een sprankeling en extase teweeg bij zowel het publiek als bijelkaar.

Als klap op de vuurpijl verzorgt de band het voorprogramma van de Average White Band in De Vorstin.
In mei 2018 verscheen een nieuwe single en momenteel werken ze aan hun tweede EP die in maart 2019 zal verschijnen. Releaseshow: Melkweg Amsterdam, 29 maart 2019.

“Ogenschijnlijk losjes gebracht en in een muzikaal kader gezet. Dit moet gehoord worden” 
Jean - Paul Heck

“North Sea Jazz zou er verstandig aan doen deze eens te gaan checken, en misschien Lowlands ook wel”
Pinguin Radio / Flip van der Enden

Spark of Sanity

Spark of Sanity

Onze volgende aanwinst voor Music in the Backyard festival 2019 is niet ver van de kindertuin gevonden. De Bommelse band Spark of Sanity! Ze timmeren al even aan de weg. Zo wonnen ze Parel van de Betuwe 2018 en verdienden daarmee een plekje op Appelpop. Nu doen ze daar graag een schepje bovenop! Bewonder ze 22 juni a.s. op ons grote podium.

Jan Terlouw Junior & The Nightclub

Jan Terlouw & The Nightclub

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van JanTerlouw Junior, de jongste telg uit een familie vol schrijvers en componisten.


Een maniakaal verhaal, dat verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een comic. Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub. De karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen. Kortom: neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub. 

Live stap je samen met Jan Terlouw Junior (zang/piano), Isaac McCluskey(trombone/achtergrondzang), Jonathan Spruyt (contrabas/synthbas), Sascha van Loenen (trompet/gitaar/synths) en Axel Grunnekemeijer (drums) in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging. Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een productie van productiehuis De Nieuwe
Oost.

Charl Delemarre

Charl Delemarre

Wie reist, kan veel verhalen. Een leus die zeker geldt voor singer-songwriter Charl Delemarre. Per motor reisde hij van het zuiden van India naar de Himalaya en daar leerde hij zichzelf gitaar spelen. Het troubadoursleven en zijn reis zijn inspiratie voor de nummers die hij schreef. 

In 2014 won hij de Grote Prijs van Nederland en bracht hij EP 'De Bekentenis' uit. Deze singer-songwriter toerde al eens mee in de voorprogramma's van De Dijk en Guus Meeuwis, ook bij de DWDD is hij een graag geziene gast.

De liedjes? Warm, persoonlijk en vol levenslust.

KEES - Winnaar Grote Prijs van Nederland

KEES

De Grote Prijs van Nederland is ‘s lands grootste competitie voor popmuzikanten met eigen werk. Al 33 edities brengt de Grote Prijs grote talenten voort. Oud winnaars zijn o.a. Typhoon, Eefje de Visser en Lucky Fonz III. Ook finalisten als Ronnie Flex, Mr. Polska en Delikt hebben het ver geschopt.

Dit jaar staat de winnaar van de categorie singer-songwriter bij ons op het podium!

De winnares van de GPvNL 2019 is KEES. Haar Nederlandse teksten zijn direct, maar ook zacht en poëtisch. Een beetje van Spinvis, een beetje Bon Iver er doorheen en KEES aan het roer. Ze laat je dansen of huilen, maar je mag altijd zelf kiezen.

Gelrebands@ Music in the Backyard

Bony Macaroni

Samen met de festivals Stichting Epop en Park Open Arnhem organiseren we GELREBANDS: een festivaltoer voor muzikaal talent uit de eigen provincie. De selectie voor de eerste editie: poprockband Bony Macaroni en Miller & The Tone Machine met hun zogenoemde ‘hard soul, rock and blues’.

Boni Macaroni

Bony Macaroni maakt het weer cool om jezelf te haten. Tenminste, dat hopen ze.  
Hun gematigd-hartverscheurende en semi-catchy debut-ep zal begin 2019 in de digitale schappen te vinden zijn. Met potentiele B-hitjes als ‘Piece of Shit’ en ‘Doom’, houdt waarschijnlijk niemand deze gasten meer tegen (denken we).

Miller & The Tone Machine

Miller & The Tone Machine

Nieuwe muziek, oude zielen. Miller & The Tone Machine combineert jeugdige kracht met muziek klinkend uit de tijd van een aantal generaties terug. 

Gewoon lekkere muziek: dat is waar het bij Miller & The Tone Machine om draait. Bluesy soul met een flinke lading Achterhoekse authenticiteit. Ze zingen over liefdes, drank, onszelf, alles en niks. Basriffs worden afgewisseld met sax solo's en een simpel soul gitaartje knipoogt richting de ronkende Hammond. De zingende drummer met zijn rauwe stem completeert het geheel. 

Miller & The Tone Machine

Poëzee/kunst van het strand door Rob van Niekerk

Rob van Niekerk maakt met Poëzee/kunst van het strand • ontstaan op het strand Bosplaat Terschelling krachtwielen op het Noordzeestrand van Terschelling. Daar kan hij volledig verdwijnen in zichzelf en in het spel van golven, wind en strand. De krachtwielen worden met eb gemaakt en ze verdwijnen dan ook weer als de vloed komt. Het enige wat blijft zijn de momentopnames en video's van ''overspoelingen''. 

Tijdens Music in the Backyard exposeert Rob zijn panelen “kunst van het strand”. 
Hij vertelt er zijn verhalen over zijn en verdwijnen. Om te ervaren hoe voelt het om een krachtwiel te maken op een compleet andere plaats, gaat hij tijdens Music in the Backyard een krachtwiel leggen met zijn vaste ingrediënten: zand en schelpen.